Ambrosia – 24 godine

Članovi konceptualne grupe Ambrosia obilježavaju godišnjicu djelovanja, izložbom grafika i videoinstalacijom.

U ponedjeljak 18. februara u galeriji Zvono bit će otvorena izložba grafika i video instalacija 24 MØNØlØG povodom 24 godine rada Kulturne asocijacije Ambrosia.

Izložba referira osnovne koncepte umjetničkog djelovanja Ambrosije u četiri segmenta: epistemologija, estetika, politika i totalitet, a nastala je kao rezultat refleksije Ambrosije o samoj sebi, njenoj poziciji u svijetu, kulturi i u umjetnosti.

Paralelno izložbi, videoinstalacija nudi pregled segmenata umjetničkih akata realiziranih u prethodne 24 godine.

Djelujući u području (kontra)kulturne produkcije u umjetnosti i humanističkim naukama prevashodno, Ambrosia je realizirala više od 150 vlastitih umjetničkih, interdisciplinarnih i multimedijalnih projekata – art performansa, koncerata, teatarskih predstava, izložbi, predavanja, radioemisija, organizirala je i nekoliko međunarodnih festivala i konferencija te izdala nekoliko tekstualnih i audiopublikacija.

Svoje djelovanje i kreacije Ambrosia je realizirala u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Italiji, Holandiji, Češkoj, Austriji, Mađarskoj, Norveškoj i Njemačkoj.

U svom kreativnom radu Ambrosia kontekstualizira prevazilaženje granica, smješta se s onu stranu prošlih ili sadašnjih ideologija, bježi od „izama“, depersonalizira Autora, bježi od pouke ili ishoda vlastitih aktivnosti; Ambrosia istražuje i igra se sa značenjima i konačno u sferi svakovrsne produkcije Ambrosia je bricoleur.

Otvaranje izložbe je 18. februara u 21.00.