Bursać u Sarajevu

U petak 15. marta bit će promoviran književni prvjenac Dragana Bursaća.

PTSP spomenar, knjiga banjalučkog publiciste Dragana Bursaća imat će svoju sarajevsku promociju u petak 15. marta u Sarajevskom ratnom teatru.

Ovo je prva objavljena knjiga novinara i kolumniste koji je proteklih godina osvojio prestižnu evropsku novinarsku nagradu European Press Prize koju nazivaju evropskom Pulitzerovom nagradom te ponio titulu Novinara godine koju dodjeljuje Društvo novinara Bosne i Hercegovine.

117 stranica PTSP spomenara je refleksija na rat. Kako je sam Bursać kazao: “Nekada trenutačna, nekada s odloženim dejstvom.” 

“Ova postjugoslovenska društva posjeduju jedan kolektivni neliječni posttraumtaski stres, a mi njegove posljedice živimo i dan-danas. Svaki tren. Pa je onda prijemčivost i istost mojih junaka, sa sudbinama hiljada ljudi oko mene fascinantno jednaka”, kazao je Bursać u nedavnom intervjuu govoreći o svom prvjencu koji će ove sedmice biti promoviran i u Beogradu.

Na sarajevskoj promociji će u petak, 15. marta, o PTSP spomenaru osim autora govoriti i Boris Dežulović i Martina Mlinarević a ispred izdavača Centra Samouprava Ramiz Huremagić. Promocija počinje u 19.00.