(c) Jože Suhadolnik

Damir Avdić u SARTR-u

Sarajevski koncert i promocija albuma održat će se 5. decembra u 20.00.

Osmi album Damira Avdića objavljen je zvanično u četvrtak 14. novembra a na Damirovoj bandcamp stranici može se poslušati 45 minuta muzike i besplatno preuzeti ukupno 10 pjesama koliko ih se nalazi na albumu naziva “Radikalno šik!”

Sve pjesme napisao je, odsvirao i otpjevao Avdić, a u septembru ove godine i snimio u studijima Kapital Rekord i Galaxy 2000. “Radikalno šik!” je prije nekoliko dana najavljen videom za pjesmu Kolone. Damirovi stihovi i ovaj put u pratnji električne gitare progovaraju o nadrealnoj stvarnosti koju živimo.

Naslovnicu albuma ovog Tuzlaka koji živi i radi u Sloveniji dizajnirao je Sarajlija koji također živi i radi u Sloveniji Ajdin Bašić aludirajući na naslovne stranice i naslove tabloida. Na naslovnici je Avdićeva fotografija koju je snimio Jože Suhadolnik.

Prethodni album Damira Avdića “Amerika” objavljen je 2017. godine, u međuvremenu snimljen je i objavljen i singl “KKFU”.

“Radikalno šik!” u Sarajevu će biti predstavljen koncertnim nastupom u organizaciji Jazz Festa Sarajevo, u okviru koncertne sezone Grlom u jagode. Koncert Damira Avdića je najavljen za četvrtak 5. decembar u 20.00 sati u Sarajevskom ratnom teatru, kao dio programa Sarajevofesta.

Ulaznice za koncert po cijeni od 15 KM u prodaji su u prostorijama Jazz Festa (La Benevolencije 14). Na dan koncerta moći će se kupiti i na blagajni SARTR-a, od 18.00.