Energični Francuzi u Sarajevu

Večeras u 21.00 u Sarajevskom ratnom teatru u organizaciji XX2. Jazz Festa Sarajevo.

Večeras će u Sarajevskom ratnom teatru – SARTR-u nastupiti francuski trio AutorYno koji je sinoć imao odličan nastup u mostarskom OKC Abrašević.

Bila je to prva posjeta sarajevskog Jazz Festa Hercegovini i drugi od ukupno tri koncerta koje će francuski muzičari održati u okviru bosanskohercegovačkog dijela serijala The Stone in Europe.

“Koncert je pun groovea i rock energije. Kritičari kažu da se na naš zvuk ne može biti neosjetljiv. Moja električna fretless gitara daje zvuk koji je između električne rock gitare i jevrejske violine”, kazao je, za NOMAD, gitarista David Konopnicki koji u triju svira sa basistom Bertrandom Delormeom i bubnjarom Cyrilom Grimaudom.

AutorYno je energični trio kojeg smatraju jednim od najžešćih bendova pariške rock scene. Nedavno je objavio svoj treći album Flauros koji će predstaviti na koncertu u Sarajevu, a čini ga repetoar iz knjige “Book of Angels” u rock kontekstu.

Serijal The Stone in Europe inicirao je Jazz Fest Sarajevo a obuhvatit će desetine koncerata u nekim od najboljih jazz klubova i koncertnih dvorana Evrope, od Sarajeva, Rotterdama, Den Boscha, Beča, Ljubljane, Ghenta, Amsterdama, Vilniusa, Osla i još nekoliko evropskih centara, u periodu od septembra do decembra ove godine a bit će nastavljen i u 2019. i 2020. godini.

Koncert benda AutorYno se organizira uz potporu Francuskog instituta u BiH i Francuske ambasade u Sarajevu, a ulaznice po cijeni od 15KM mogu se kupiti na blagajni SARTR-a od 19.00. Koncert počinje u 21.00.

Deduš: Drvo u sobi
Jakubović: Eurokrem
Sekulić: Ave Marija
Zenft: Tetka Meri