(c) Hollon Jones

Grlom u jagode: Sjajni koncerti u najavi

Fish in Oil, Wendy Eisenberg Trio, Mario Batković, The Ex, Damir Avdić...

Nakon uspješnih koncerata kojima je obilježio početak svog novog projekta koncertne sezone 2019 – Grlom u jagode, Jazz Fest nastavlja sezonu koju organizira u periodu između dva festivala u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom.

Koncerti međunarodnih i bh. muzičara publiku očekuju i u periodu od septembra do decembra.

Za 23. septembar planiran je koncert jednog od trenutno najaktivnijih regionalnih bendova, beogradskog Fish in Oila. Nakon što su nastupali na brojnim evropskim festivalima uključujući i klupski nastup na prošlogodišnjem Jazz Festu, saksofonista Dušan Petrović, gitarista Bratislav Radovanović, basista Branislav Radojković, bubnjar Tom Feđa Franklin i perkusionista Papa Nik, izvest će repertoar koji čini autorska muzika sa elementima bluesa, rock’n’rolla, surfa, folka, free-jazza, iako se ovaj sastav kategorično opire žanrovskoj podjeli muzike.

Za 25. oktobar planiran je koncert bosanskohercegovačko-švicarskog harmonikaša Marija Batkovića, za 7. novembar nastup kultnog nizozemskog benda The Ex u okviru programa 23. Jazz Festa Sarajevo dok će u decembru svoj novi album promovirati bh. kantautor sa slovenačkom adresom Damir Avdić.

Jazz Fest Sarajevo 30. septembra u Klubu 1 predstavlja i koncert trija američke gitaristice mlađe generacije Wendy Eisenberg koji će imati premijerni nastup u okviru svoje evropske turneje The Stone in Europe. Wendy zajedno sa super ritam sekcijom koju čine sjajni Trevor Dunn (Mr. Bungle, Fantomas) i Ches Smith (Marc Ribot, John Zorn) otkriva nove zvučne pejzaže i redefinira ideju gitarskog trija.

Ulaznice za koncerte benda Fish in Oil, Wendy Eisenberg Trija i Marija Batkovića po cijeni od 15 KM u prodaji su u sistemu kupikartu.ba (online i na prodajnim mjestima).

Jakubović: Eurokrem
Sekulić: Ave Marija
Zenft: Tetka Meri