Microlino uskoro na evropskim ulicama

Microlino nije automobil već budućnost gradske mobilnosti, tvrdi proizvođač.

Neobičan kao i ulice za koje je dizajniran, Microlino je mali električni gradski automobil koji je prošao sve testove i kreće u proizvodnju u decembru ove godine. 

Ova buba dužine 2,4 metra, bazirana je na dizajnu BMW-ove Isette iz 1955. godine, a proizvođač kaže da Microlino nije automobil već budućnost gradske mobilnosti jer praktično kombinira mobilnost motocikla i udobnost automobila.

Ima dva sjedišta, pripada L7E kategoriji vozila, postiže maksimalnu brzinu od 90 km/h, ubrzanje od 0 do 50 km/h postiže za 5 sekundi, može preći između 125 i 200 km, elektronični motor ima snagu od 15kW, a da bi se baterija napunila potrebna su četiri sata za kućne utičnice ili samo jedan sat za Type 2 konektor.

Prvi primjerci automobila, premijerno predstavljenog na sajmu u Ženevi prije dvije godine, bit će isporučeni u Švicarsku prije nego se narednog ljeta pojavi na njemačkom tržištu. Bit će prodavan u osam kombinacija boja, po cijeni oko 12.000 EUR, a proizvođač je do sada primio 6.500 rezervacija za ovo vozilo.