Ovog augusta, budite u Širokom

West Herzegowina Fest bit će održan u prvim danima augusta, 17. godinu zaredom.

Do nedjelje 7. jula muzičari, likovnjaci, filmski radnici i pisci mogu se prijaviti na učešće na West Herzegowina Festu, koji će se održati po 17. put, od prvog do trećeg augusta u Širokom Brijegu, na festivalskoj lokaciji prema vrelu Borak. 

I ove godine, organizatori su planirali trodnevni festival stvaralaštva koji objedinjuje muziku, kratki film, kratku priču a od ove godine i likovni performans. Zainteresirani svoje projekte mogu prijaviti na zvaničnoj web stranici festivala

Za prijavu na muzički dio festivala potrebno je poslati najmanje tri autorske pjesme, autori kratkih filmova radove u trajanju do 8 minuta, a pisci do sada neobjavljene kratke priče do 6.000 znakova. Autori koji žele sudjelovati u likovnom performansu, trebaju poslati skice slike, skulpture ili instalacije koju planiraju izraditi na festivalskoj lokaciji, uz kratak opis rada. 

Na završetku festivala, međunarodni stručni žiri će proglasiti najbolje autore. Najbolji bend bit će nagrađen snimanjem pjesme i spota dok će najbolji autori filmova i likovnih radova biti nagrađeni sa po 1.000 KM, u kategoriji najbolje kratke priče planirane su tri nagrade u istom iznosu.

U narednim danima očekuje se objavljivanje i glavnog muzičkog programa West Herzegowina Festa.