Sanjajte na Kineskom zidu

Ako vidite zmajeve, ne uznemiravajte ih, ali ih svakako prijavite na Instagramu.

U toku je jedinstveno takmičenje za izbor četiri sretnika koja će, zajedno sa svojim pratnjama, imati priliku iskusiti ono što do sada još niko nije – prenoćiti pod zvjezdanim nebom na Velikom kineskom zidu, i to u apartmanu transparentnog krova koji će samo za ovu prigodu na jednoj od kula Kineskog zida napraviti AirBnB.

Kako bi promovirao Kinu kao bajkovitu destinaciju bogate istorije ali i obilježio povećanje broja oglašenih apartmana za 125% u prošloj godini, AirBnB je u saradnji sa kineskim vlastima, uvrstio noćenje na Kineskom zidu u svoj program Night At u kojem znamenitosti na jednu noć transformira u apartman za pobjednike takmičenja. Tako su već ranije privremeni apartmani bili izgrađeni u dvorani Chicago Bullsa, u dvorcu grofa Dracule, u Lego kući u Danskoj, na jednoj olimpijskoj skijaškoj skakaonici, između ostalih.

Pobjednike očekuje putovanje u Kinu, između 4. do 8. septembra, sa uključenim aviokartama, obrocima i noćenjima uz jedno noćenje na Kineskom zidu. Plan putovanja podrazumijeva časove istorije i kaligrafije, uz koncert tradicionalne muzike. Sudjelovati ne mogu Bosanci i Hercegovci kao ni građani regije ali se možete prijaviti ako posjedujete pasoš Kine, SAD-a, Velike Britanije, Indije, Japana, Koreje, Australije, Njemačke, Italije, Španije ili Francuske i uz to tečno govorite kineski, japanski, korejski, francuski ili engleski.

Spavati, spavati, možda sanjati.

Imena odabrane četvorke bit će poznata 13. augusta, a kao i na svim drugim AirBnB lokacijama, i na Kineskom zidu bit će potrebno pridržavati se kućnog reda:

poštovati 1.38 milijardi komšija;
bez glasne muzike koja može uznemiriti drevne stražare zida;
bez pokušaja preskakanja zida;
ako vidite zmajeve, ne uznemiravajte ih, ali ih svakako prijavite na Instagramu.