Bol i slava Pedra Almodovara

Film će postaviti pitanje da li španski reditelj ovim filmom najavljuje završetak svoje rediteljske karijere.

Danas je objavljen prvi najavni video za novi film Pedra Almodovara Dolor y Gloria (Bol i slava) koji će u španskim kinima premijerno biti prikazan 22. marta.

Glavne uloge u ovom filmskom ostvarenju povjerene su Antoniju Banderasu i Asieru Etxeandiji dok dvije Almodovarove omiljene glumice Julieta Serrano i Penelopa Cruz imaju sporedne uloge.

Bit će ovo 21. film ovog višestrukog oskarovca koji je autor nekih od najpoznatijih španskih filmova proteklih decenija poput filmova Žene na rubu nervnoga sloma (1988), Sve o mojoj majci (1999), Razgovaraj s njom (2002), Volver (2006)…

Za sada je poznato da njegov novi film prati reditelja u sumraku karijere koji razmišlja o svojim životnim izborima, svojoj “prvoj ljubavi, drugoj ljubavi, majci, smrtnosti, glumcima s kojima je radio, šezdesetim, osamdesetim, sadašnjosti, i praznini, osjećaju neizmjerne praznine uzrokovane nemogućnošću snimanja filmova.”

The Variety piše kako će ovaj film zasigurno postaviti pitanje da li Almodovar najavljuje svoje povlačenje i završetak rediteljske karijere koja traje duže od četiri decenije.

Zlatar: Odjeci budućnosti
Deduš: Nedjeljni izlet
Rodić: Osuđenik
Dragojević: Prizor