Jazz Fest: Borba dobre muzike protiv loše politike

Crowdfunding kampanja za XX3. Jazz Fest Sarajevo 2019 ulazi u posljednju sedmicu.

Crowdfunding kampanja Jazz Festa Sarajevo čiji je cilj prikupiti sredstva koja nedostaju za realizaciju 23. izdanja festivala u 2019. godini je ušla u posljednju sedmicu.

Kampanja završava 31. decembra, a do sada je prikupljeno 19% sredstava od ukupno potrebnih 70.000 USD, iznosa potrebnog kako bi se naredno izdanje festivala organiziralo bez programskih i produkcijskih kompromisa. Akciju je do sada podržalo 250 donatora.

Kampanju su podržali međunarodni i domaći muzičari poput Bojana Zulfikarpašića, Nataše Mirković, Markusa Stockhausena i drugih, različiti festivali i jazz promotori iz svijeta te brojni pojedinci iz 31 zemlje svijeta.

Podršku kampanji su dale i pletilje Udruženih koje su osigurale atraktivne i ručno rađene modele kapa svog ekskluzivnog brenda KIO te donatori podržavanjem Jazz Festa ujedno daju podršku i radu pletilja iz Bosne i Hercegovine.

Status “guardian” festivala, donacijom je osigurala kompanija A-Twin koja je ujedno i prvi sponzor XX3. Jazz Festa Sarajevo 2019 koji će biti održan od 7. do 10. novembra naredne godine.

Fotograf Armin Smailović posljednjih osam godina fotografira tonske probe Jazz Festa, a za kampanju je poklonio fotografije za one koji donacijom podrže XX3. Jazz Fest Sarajevo.

“Pred nama je još dosta koncerata i festivala, ali nemamo puno vremena. Pomozite nam sada dok još imate kome”, poručuje Edin Zubčević, osnivač i umjetnički direktor Jazz Festa, u videu objavljenom povodom kampanje na Indiegogo stranici i dodaje kako je svaka pa i najmanja pomoć veliki korak na putu ka konačnom cilju.

Program 23. izdanja festivala je pripremljen, a u kojem će obimu biti potvrđen, zavisi i od uspjeha kampanje.

Pomozite Jazz Festu ako vjerujete “u moć dobre muzike naspram moći loše politike!”