Grlom u jagode: Insane Insan

13. maja u SARTR-u, u okviru koncertne sezone Grlom u jagode.

U maju će biti održan treći koncert ovogodišnje sezone Grlom u jagode koju organizira Jazz Fest Sarajevo u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom a predstavit će premijerni koncert grupe Insane Insan.

Ansambl okuplja članove iz Turske, Njemačke, Francuske i Bosne i Hercegovine, osnovali su ga naturalizirani Bosanci Tayfun Kesgin (Turska/Njemačka) i Thomas Crauk (Francuska), kojima su se pridružili dugogodišnji producenti i muzičari iz sastava kakvi su Sikter, Rundek Cargo Trio ili Validna Legitimacija: Enes Zlatar Bure, Dušan Vranić Duco, Dragan Rokvić, jedan od najtraženijih bubnjara na sceni Amar Češljar te vokalistica Nina Gerin.

Ova sedmorka je za četiri mjeseca u Old Mikefield Studiju snimila 11 autorskih pjesama na turskom, njemačkom, francuskom i engleskom jeziku, spajajući različite muzičke stilove i žanrove poput new wavea, soula, reggaea, hip-hopa, funka i electra u novu i svježu verziju pop muzike dajući pojmu eklektike, kako sami kažu, dodatnu vrijednost.

Koncert u Sarajevskom ratnom teatru bit će njihov premijerni nastup, organiziran povodom objavljivanja debi albuma Insanax za američku izdavačku kuću Future House Music. Album je dostupan i na streaming i download platformama a do sada su objavljeni i video spotovi za dvije pjesme sa albuma – Insane Insan i Rahat.

Na koncertu koji će biti održan u ponedjeljak 13. maja u Sarajevskom ratnom teatru, Insane Insan će izvesti repertoar albuma Insanax ali i nekoliko pjesama koje se ne nalaze na albumu.

Ulaznice za koncert po cijeni od 15 KM mogu se kupiti u sistemu www.kupikartu.ba.