Počinje trodnevni MENT Ljubljana 2019

Showcase festival i konferencija okupit će učesnike iz različitih zemalja svijeta a planirano je više od 70 nastupa mladih muzičara.

Sutra u Ljubljani po peti put počinje MENT Ljubljana, trodnevna konferencija i showcase festival koji predstavlja nove evropske umjetnike sa akcentom na rock muziku. Planirano je više od 70 nastupa na različitim lokacijama širom Ljubljane.

Međunarodna konferencija u okviru MENTa i ove godine će okupiti profesionalce iz muzičke industrije. Menadžeri, muzičari, booking agenti, stručnjaci za odnose s javnošću, organizatori festivala te predstavnici izdavačkih kuća sudjelovat će u trodnevnoj konferenciji koja je prošle godine zabilježila više od 550 učesnika iz 37 zemalja svijeta.

Festivalski koncerti koji će biti održani u Kinu Šiška, u različitim klubovima na Metelkovoj, u Staroj elektrarni i drugim prostorima, predstavit će veliki broj slovenskih muzičara, ali i muzičara iz gotovo svih zemalja Evrope. Iz Bosne i Hercegovine nastupit će mladi 17-godišnji Sir Croissant, odnosno Igor Božanić iz Banjaluke koji će 1. februara održati nastup na Ljubljanskom starom gradu.