Pravda za Davida je pravda za sve nas i za svu našu djecu!

Krajnje je vrijeme da političari dopuste policiji da radi svoj posao! David u Banjoj Luci, Dženan u Sarajevu, i toliko drugih Davida i Dženana u ovoj zemlji leže u crnoj zemlji i nikom ništa.

Da li je došlo vrijeme da policija u ovoj zemlji konačno počne slobodno raditi svoj posao?

Da li će doći vrijeme kada će ubice biti privođene, optuživane, osuđivane i kažnjavane blagovremeno i pravično?

Da li je vrijeme da pesnicu dignemo visoko u zrak i kažemo Bože pravde, jer oni koji su odgovorni za pravdu, koji dobijaju platu za tu odgovornost, koji uživaju sva prava bez ikakve odgovornosti, štite samo sebe i svoje stranačke partnere?

Krajnje je vrijeme da političari dopuste policiji da radi svoj posao! Slučaj Davida je samo posljednji primjer da odgovorni neodgovorno rade praktično ništa. David u Banjoj Luci, Dženan u Sarajevu, i toliko drugih Davida i Dženana u ovoj zemlji leže u crnoj zemlji i nikom ništa.

Da li je potrebno da građani sami traže i sprovode pravdu? Ako im ništa drugo ne preostane, vjerovatno i hoće jednog dana, možda već ovih dana. To se zove linč, a možda će prvi linčovani biti upravo oni kojima je posao sprovođenje zakona.

U ovoj zemlji, na svakom njenom pedlju pravda je samo riječ, a istina samo uzrečica. Političari na vlasti vode računa samo o vlastitim i stranačkim interesima. Građani su, za političare na vlasti, samo potencijalni glasovi na izborima.

Ova vlast, na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine, čak i kada su ubice poznate javnosti i kada su uhapšene, čini sve da nam i pokaže i dokaže da tu istu vlast ni istina ni pravda ne zanimaju.

Građanima ove zemlje niko neće pomoći dok građani sami sebi ne pomognu. Puno smo jači od bahatih političara, puno smo veći od nacionalnih torova u koje nas političari trpaju da unisono blejimo.

Ako nismo spremni da sami sebi pomognemo, niko nam neće pomoći. Sasvim očito ne oni kojima je posao da nam pomognu, oni odgovorni za istinu i pravdu, to ne čine. Političarima na vlasti su puna usta naroda i narodnih interesa, a političari na vlasti su u pravilu do srži korumpirani, lopovi, organizirana banda, šljam kakav nikad ovom zemljom nije ponosnije hodio, ni unosnije živio. Kupuju luksuzna vozila, grade vile, svojima namještaju milionske kredite, plaćaju svojoj djeci skupe škole u inostranstvu, našim novcem, a našu djecu bešćutno posmatraju pregaženu na ulicama, pretučenu u šancima, silovanu, zlostavljanu…

Njima su naša djeca ništa, ali nama su sve! Moramo tražiti pravdu. Moramo se boriti za istinu i pravdu! Jer ako mi sami nećemo – niko to neće učiniti za nas!

Izađimo na sve ulice svih naših gradova i podignimo pesnice, visoko. Zahtijevajmo pravdu dok je ne dobijemo. Mi smo jači od političara na vlasti jer su istina i pravda na našoj, a ne na njihovoj strani.

Pravda za Davida je pravda za sve nas!

Pravda za Davida je pravda za svu našu djecu!

PRAVDA ZA DAVIDA! PRAVDA ZA DŽENANA!

#pravda