Nova knjiga Feride Duraković

Nova knjiga Feride Duraković Ne lažem Tita mi objavljena je kao druga knjiga edicije NOMAD.

Petnaest proza je nastajalo u proteklih više od dvadeset godina ili riječima spisateljice – dugo, taman koliko je potrebno da se obuhvati trusni društveni kontekst na našim prostorima.

“Svaka od priča ponaosob zasebna je cjelina, u sebe zaokružen svijet, ali isto tako njih petnaest čine i jasno definiranu cjelinu, malo sazviježđe u kojem se zrcale ona tri temeljna civilizacijska pitanja: ko smo, odakle dolazimo i kuda idemo”, napisala je u predgovoru spisateljica Lejla Kalamujić, dok je autor pogovora književnik Faruk Šehić. Grafičko oblikovanje knjige uradila je Aleksandra Nina Knežević.

Iako je promocija izdanja Ne lažem Tita mi planirana za mjesec maj, život je sve kraći te smo nestrpljivi podijeliti s vama novu knjigu Feride Duraković.

Knjigu Ne lažem Tita mi možete naručiti pouzećem putem maila [email protected] po cijeni od 15 KM (+ troškovi poštarine od 5 KM) za Bosnu i Hercegovinu. Za dva ili više primjeraka poštarina je besplatna. Ako već niste, naručite i naše prvo izdanje Najljepši od svih svjetova Almira Imširevića, također po cijeni od 15 KM. Dostavu vršimo i u inozemstvo.

Edicija NOMAD


Brecht: Nepobedivi natpis
Rodić: Bijeg
Batinić: Izgubljena mjera