Nova knjiga: „Vidimo se u x“

Novi roman Nihada Hasanovića

„Vidimo se u x“, roman Nihada Hasanovića, treća je knjiga u ediciji portala slobode NOMAD, nakon knjige „Najljepši od svih svjetova“ Almira Imširevića objavljene 2020. godine i „Ne lažem Tita mi“ Feride Duraković iz 2021. godine.

Roman je uredio pisac i kolumnista portala slobode Tomislav Marković koji je napisao i pogovor ovog izdanja, dok su grafičko rješenje i prelom radili Aleksandra Nina Knežević i Boriša Gavrilović.

„Vidimo se u x“ je uzbudljiva saga o dugogodišnjem prijateljstvu između pripovjedača Andrije Vukelića Andija i Orhana Ferizovića zvanog Grof. Priča počinje u ranoj mladosti junaka, u poslijeratnom Sarajevu i proteže se do njihovih četrdesetih godina života. Iako Hasanović ubjedljivo slika njihovu bliskost, uz obilje najintimnijih detalja, brzo postaje jasno da se radi o dijametralno suprotnim karakterima.

Nihad Hasanović je bh. pisac – autor romana „Laki pogon“, „Čovjek iz podruma“ i „O roštilju i raznim smetnjama“, drama, kratkih priča i poezije – i prevoditelj sa francuskog, engleskog i španskog. Preveo je roman Kenizé Mourad „Vrt u Badalpuru“, dnevničke zapise E. M. Ciorana „Sveska iz Talamanke“, kao i „Duh terorizma“ Jeana Baudrillarda. Redovito prevodi i piše za portal slobode NOMAD.

Roman „Vidimo se u x“ po cijeni od 15 KM možete naručiti pouzećem putem maila [email protected] (troškovi poštarine 5 KM). Knjiga je dostupna i u knjižari Buybook, Radićeva 4, a odlomke iz knjige možete čitati na portalu slobode.

Edicija NOMAD, Vidimo se u x