Abecedenje: Slovo F

Amilina i Mikijeva abeceda

FFF fff ФФФ ффф
Fotografija

Kad sam se ja rodio, istog dana su napravili moju fotografiju: nešto malo, umotano i kmekavo, čini mi se da nisam ja. Ne sviđa mi se ta fotografija jer me nisu pitali hoću li da se slikam ili neću.

Sad imam najdražu fotografiju: mama, tata, mačka i ja. Mama i tata su iza zavjese, mačka se vidi u ćošku, a ja sam zauzeo cijelu fotografiju: e, takve fotografije volim.

U našoj kući mama je uvijek frapirana, tata frkće, a ja foliram – lijepo se smjestilo slovo F u naš stan.

Ima ga u foteljama, fikusu i frižideru. Nekad tata kaže: FALA, sine. A ja kažem: To jeste slovo F, ali nije pravilno – kaže se HVALA.

E, fala ti za hvala, kaže on.

Frapantno!

 

FFF fff ФФФ ффф
Film

Joj, što volim filmove! To je jedino što istom snagom volimo i brat i ja. Mogla bih po cijeli dan da se ne maknem od televizora, što mami ide na živce: ona podivlja kad vidi kako je lijep dan napolju, a mi buljimo u TV. Istina, bolje je da se malo nadišemo zraka, slažem se, ali u filmovima ima svega što nema u životu, a u životu ima zraka koliko ti volja, sačekat će on nas, a filmovi neće! Ma, šalim se: volim ja biti napolju, posebno ljeti, kad idemo na bazen i ostanemo po cijeli dan, a filmove ostavim za uveče. Jedino me živcira što moj brat voli strašne filmove, a ja volim ljubavne, pa se tu posvađamo. Onda mama riješi problem tako što jedno veče gledamo ljubavni, a drugo strašni film. Ljubavni film je za plakanje, a strašni za prepadanje, ali sve se to zaboravi ako s nama film gleda mama, jer ona kaže: „Ništa to nije stvarno, oni samo glume!“ I odmah nam bude lakše i više nismo ni tužni ni isprepadani nego se počnemo zezati, klopnemo mamine kokice i gucnemo sokić pa onda fino odemo na spavanje. F je super jer s njim počinje ime moje tetke, a o njoj vam je moj brat ispričao fantastične stvari, pa je zato meni F frapantno i fino kao Ferida – fenomenalna tetka!

Abecedenje

Abecedenje: Slovo A
Abecedenje: Slovo B
Abecedenje: Slovo C
Abecedenje: Slovo Č
Abecedenje: Slovo Ć
Abecedenje: Slovo D
Abecedenje: Slovo Dž
Abecedenje: Slovo Đ
Abecedenje: Slovo E
Abecedenje: Slovo G
Abecedenje: Slovo H
Abecedenje: Slovo I
Abecedenje: Slovo J
Abecedenje: Slovo K
Abecedenje: Slovo L
Abecedenje: Slovo Lj
Abecedenje: Slovo M
Abecedenje: Slovo N
Abecedenje: Slovo Nj
Abecedenje: Slovo O
Abecedenje: Slovo P
Abecedenje: Slovo R
Abecedenje: Slovo S
Abecedenje: Slovo Š
Abecedenje: Slovo T
Abecedenje: Slovo U
Abecedenje: Slovo V
Abecedenje: Slovo Z
Abecedenje: Slovo Ž