Abecedenje: Slovo L

Amilina i Mikijeva abeceda

LLL lll ЛЛЛ ллл
Lopta

Volim! Ne zato što je okrugla nego što stalno bježi. Ponekad pobjegne od noge u tuđi prozor, a poslije mi se kune da nije namjerno, nego da sam je ja poslao. Laže. Kad sam u školi, ona dođe pod školski prozor i zove li zove. Ja se pravim da ne čujem, a ona zove i dalje. Zato na velikom odmoru istrčim pa je odalamim nekoliko puta da već jednom ušuti, a ona opet pobjegne, pa – direkt u školski prozor! O, lopto, lopto, sad bih te lupio da nemaš slovo L!

Zbog slova L u lopti lijepa je i livada za loptu. Lijepo je lane Bambi, lepinje da ne pominjem. L ima Lejla i Luna – ne znam čije je L ljepše i lud sam zbog ta dva slova L. Lijepo mi je i lako od toliko slova L.

Love na engleskom znači volim i izgovara se kao lav.

Aj lav lav na naško-engleskom znači: ja volim lava.

Znam i šta na engleskom znači: Aj lav ju, ali kad me Lejla i Luna pitaju, ja kažem: Ne znam.

 

LLL lll ЛЛЛ ллл
Limburg

To je jedan mjesec koji ne postoji u kalendaru nego su ga ljudi izmislili onako. Mama pita tatu: „Kad ćemo na more?“ A on se nasmije i kaže: „U limburgu!“ Mama se na to naljuti, pa je tata zagrli i kaže: „Ma šalim se, dušo. Ići ćemo u sporovozu!“ I sporovoz je izmišljen mjesec, tata ga je izmislio, i znači „nikada“, ali se mama na taj mjesec ne ljuti nego kaže tati da je luckast kao i njegov sporovoz.

Znači da svako ima svoj mjesec u kojem neće ići na more! Pa barem može naučiti slovo L. Riječ love je lijepa jer znači ljubav na engleskom, a riječ lova je također lijepa jer znači: bilo bi dobro imati love, da ideš na more, kupiš svašta i lijepo se provedeš. Nana uvijek govori da nije sve u lovi, važno je da smo svi zdravi i veseli; ja se s njom složim i mislim da je u pravu, ali bi ipak bilo lijepo i da imam malo love, pa da svakom koga volim kupim ono što voli. Ma bit će to kad odrastem i zaradim lovu, a za sada evo vam jedno lijepo i uglasto slovo L. Kad slovu L dodam J, dobijemo Lj, a tom riječju počinje riječ ljubav, što se na engleskom kaže love, pa nas opet eto kod slova L. Lijepo! Ludiraj se sa slovom L!

Abecedenje

Abecedenje: Slovo A
Abecedenje: Slovo B
Abecedenje: Slovo C
Abecedenje: Slovo Č
Abecedenje: Slovo Ć
Abecedenje: Slovo D
Abecedenje: Slovo Dž
Abecedenje: Slovo Đ
Abecedenje: Slovo E
Abecedenje: Slovo F
Abecedenje: Slovo G
Abecedenje: Slovo H
Abecedenje: Slovo I
Abecedenje: Slovo J
Abecedenje: Slovo K
Abecedenje: Slovo Lj
Abecedenje: Slovo M
Abecedenje: Slovo N
Abecedenje: Slovo Nj
Abecedenje: Slovo O
Abecedenje: Slovo P
Abecedenje: Slovo R
Abecedenje: Slovo S
Abecedenje: Slovo Š
Abecedenje: Slovo T
Abecedenje: Slovo U
Abecedenje: Slovo V
Abecedenje: Slovo Z
Abecedenje: Slovo Ž