Abecedenje: Slovo S

Amilina i Mikijeva abeceda

SSS sss CCC ccc

Slava

Kad odrastem, odlučila sam da budem slavna. Slavni su neki ljudi o kojima se stalno priča, koji se stalno slikaju, koje stalno nešto pitaju − a to se meni baš sviđa. Nisam još odlučila iz kojih razloga da budem slavna, ali hoću da budem! Svaki treći dan biram neko zanimanje u kojem ću postati slavna, ali se pojavi neko drugo koje mi se više dopada, i stalno tako. Valjda je to zato što sam još mala, a kad završim školu, ozbiljno ću razmisliti. Sviđa mi se ideja da budem slavna glumica, ili pjevačica, ili spisateljica, ili čak naučnica, ali mama na moju ideju kaže: „Dobro. Ali da bi bila slavna, na primjer, spisateljica, prvo treba da postaneš spisateljica, pa onda možda slavna.“ To se meni čini prilično dugo: prvo bih htjela da budem slavna, pa onda spisateljica! Znam da tu nešto zamišljam naopako, ali nemam ja vremena da prvo pišem, pišem, pa objavljujem neke knjige, pa onda možda postanem dobar pisac, pa onda možda slavna – to je, brate, predugo! A kako bi bilo da prvo postanem slavna, a da mi na riječ vjerujete da ću postati sjajan pisac? Ne? Jao, baš je slava daleko! Ali bar je slovo S blizu, pa vam ga evo u velikoj količini: slatko siktavo SSSSSSSSSS!

SSS sss CCC ccc

Sestra

Volim je, nije da je ne volim, ali je najviše volim kad spava. Onda mogu da radim neke svoje tajne stvari, a da ona ne otkuca mami.

Sestra stalno sikće, skiči, skakuće, srdi se i sjecka mi živce, mada joj ja vraćam istom mjerom: nisam ni ja vesla siso!

Rekao bih, u stvari, da je ona jedan običan udav, ali udav nema slovo S, pa onda moram da kažem da je ona slatka, simpatična, savjesna, super – srce od sestre.

Sunce mamino. Sreća tatina. Slatkica tetkina… Bljak.

Možda bi neko pojeftino kupio jednu mlađu sestru? Primam i klikere!

Abecedenje

Abecedenje: Slovo A
Abecedenje: Slovo B
Abecedenje: Slovo C
Abecedenje: Slovo Č
Abecedenje: Slovo Ć
Abecedenje: Slovo D
Abecedenje: Slovo Dž
Abecedenje: Slovo Đ
Abecedenje: Slovo E
Abecedenje: Slovo F
Abecedenje: Slovo G
Abecedenje: Slovo H
Abecedenje: Slovo I
Abecedenje: Slovo J
Abecedenje: Slovo K
Abecedenje: Slovo L
Abecedenje: Slovo Lj
Abecedenje: Slovo M
Abecedenje: Slovo N
Abecedenje: Slovo Nj
Abecedenje: Slovo O
Abecedenje: Slovo P
Abecedenje: Slovo R
Abecedenje: Slovo Š
Abecedenje: Slovo T
Abecedenje: Slovo U
Abecedenje: Slovo V
Abecedenje: Slovo Z
Abecedenje: Slovo Ž