foto Jasmin Brutus/NOMAD

Trpno stanje Feride Duraković

Nove rubrike na portalu slobode NOMAD

Od ponedjeljka portal slobode NOMAD pokreće dvije nove rubrike koje će uređivati Ferida Duraković. Ova bosanskohercegovačka spisateljica i autorica knjiga za djecu svakog ponedjeljka, srijede i petka priprema rubriku Abecedenje namijenjenu najmlađima, odnosno predškolskom uzrastu i učenicama i učenicima početnih razreda osnovne škole.

Abecedenje će tri puta sedmično donositi priče iz čarobnog svijeta slova knjige Amilina i Mikijeva abeceda. Započinjemo sutra, 30. marta, a završavamo na kraju ove školske godine.

U ponedjeljak NOMAD donosi i prvi tekst iz nove rubrike Trpno stanje, o aktuelnim temama piše Ferida Duraković, ponovo priča svoje priče i pjesme za djecu, ali se i prisjeća vlastitih kritičkih osvrta i tekstova koji uprkos vremenu ne gube na aktuelnosti. Sutrašnji tekst nosi naslov Vratite nam grafite u život!

Naša vrijedna urednica Ferida Duraković od 8. marta na portalu slobode NOMAD uređuje i rubriku RegionElle u kojoj predstavlja savremene spisateljice iz Bosne i Hercegovine i šire regije.

Trpno stanje

Second hand (i) starci
Ko plače iza zida
Beba s kosom
Roman o životu
Književnost u hotelu
Nevoljene žene balkanske
Duraković: Federikova pjesan
Jututunska juhahaha
Duraković: Carevo novo ruho
Duraković: Šta sa čudima
Duraković: Vrijeme plakanja
Šehidić: Domine
Božje drvce, Sarajevo (IV)
Duraković: Dnevnik nesanice
Dragojević: Prizor
Duraković: Stariti u Bosni
Duraković: Kao da mene ima
Duraković: Žensko pismo
Duraković: Dijaspora
Duraković: Tri gracije
Duraković: Markovi konaci
Duraković: Pazi šta želiš
Duraković: Svako svoje farba
Duraković: Dubravka