Željko, de, reci nam sve

“Čuo sam ja i puno gore stvari.”

Bošnjački član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić kao komentar na snimak iz afere “Asim” kaže – “čuo sam ja i puno gore stvari”, u svom neuvjerljivom stilu sa svojom pozom za koju drži da ostavlja dojam znanja, uvida i iskustva.

Ovakva relativizacija korupcije, manipulacije i kriminalnih radnji od strane člana Predsjedništva i lidera jedne političke stranke, bez obzira koliko beznačajne, ipak je malo previše. Čak i od Komšića od koga smo do sada vidjeli svašta pa smo spremni da čujemo sve.

Reci nam, Željko, reci nam sve.

Sve što si čuo a gore je od Asima, i drugih SDA kumova, jer ono što smo čuli na snimku je grozno i zastrašujuće. A eto ti kažeš da znaš i za gore stvari. Reci nam, ma kako grozne i gore bile. Reci nam sve.

Reci nam zašto te gore stvari nisi prijavio tužilaštvima, nadležnim organima gonjenja. Zašto nisi prijavio kao savjestan građanin, kao lider stranke, kao bošnjački član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, haman pa Predsjednik Bosne i Hercegovine koju ne ispuštaš iz usta, kao cuko ukradenu kost. Tri mandata, nijedna prijava svih tih puno groznih stvari, puno gorih od Asimovih dugogodišnjih iznuda, ucjena, prisila, manipulacija…

Da li to znači da prihvataš tehnike i metode svojih koalicionih partnera? Ucjene, zloupotrebe, prijetnje i šta sve već rade, pardon, radite. Odnosno, kada si tačno prihvatio te tehnike i metode kao svoju praksu, rutinu? Kada si prihvatio SDA kao sudbinu? Dok si još bio u SDP-u ili kad si formirao svoju petokolonašku frontu?

Reci nam, Željko, reci nam sve, iako mi znamo tvoje odgovore, sve.

Edin Zubčević


Reklama u vrijeme korone
Smrtonosni Modus gluperandi
Testiranje nakon smrti