Zubčević: Aca vakser

Nadrealna scena. Na sarajevskom aerodromu Dodik dočekuje Vučića. Vučić u svom mesijanskom pohodu, mi u sadaka raspoloženju čekamo da nam se udijeli štagod, zauhar je. Kao što smo već pisali, Vučić je pandemiju iskoristio kao poligon za svoje patetične teatralne medijske nastupe, a vakcina mu je došla kao dar s neba. Vučiću su vakcine politička valuta koju sada poput švercera devizama pokušava konvertirati u političke poene.

Vučić je svoju ćud, i svoju dlaku, pokazao devedesetih na Jevrejskom groblju na kojem je šenlučio pucajući na sarajevske civile pod opsadom. Gledajući vakcinonošu u Sarajevu na trenutak se učinilo da poručuje da će na svakog vakcinisanog muslimana, vakcinisati sto Srba.

Kad Vučić poklanja i konju se u zube gleda

Sletio je Aca vakser u Sarajevo s obrazom i po(s)trojio Predsjedništvo. Donio je 5.000 AstraZeneca vakcina, duplih doza, Covishield verzija proizvedena u Indiji. Ova vakcina je već osporavana, a zvanično je njenu upotrebu odbila Švicarska. Osim toga, 5.000 vakcina je kap u moru i nedovoljno i bez konkretnog značaja za imunizaciju stanovištva, i borbu protiv pandemije na domaćem terenu. Interesantno je da je i Izrael nedavno poklonio 5.000 vakcina za dva miliona Palestinaca. S tim da mi kao imamo državu, a treba biti korektan pa dodati da su Izraelci poklonili Pfizerove vakcine. Ipak je i ova vakcina neuporedivo bolja od nepostojećih koje su domaći političari nabavili.

U bijedi je snaga

Naši bijednici, političari na vlasti, a posebno politički prvaci B Izetbegović i mandatar-tehničar Novalić, što između dva ročišta na sudu izigrava premijera, spremni su na sve vrste poniženja svog naroda i svih građana. Nepodnošljivi Džaferović je lice današnje politike u Bošnjaka, i lice i naličje SDA. Kofol samouvjereno uvjerava nas da postoji razlog u kosmosu zbog kojeg je on član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, bez imalo političkog talenta i integriteta i bez trunke samopoštovanja. Ministrica vanjskih poslova Bisera Turković se uglavnom bavi poslovima svoje djece vani u namjeri da ih trajno zbrine daleko odavde. Skoro svi šamari koje Bosna i Hercegovina na međunarodnom planu svakodnevno dobija zasluga su Bisere Turković koju je B Izetbegović posjeo a ona zasjela u veliku ministarsku fotelju. Čak ni Bakirov mali Željkec nema ništa protiv agresorskih vakcina iz refuze. Dok sam sebe bije po prstima smješka se poslušnički i opet pravi lud. Šifra bolesti – ANP, a izborni zakon su svakako izabrali Izetbegović i Ćović u skladu sa dogovorima od ranije.

Ovi bijednici koje krvavo debelo plaća bh. sirotinja spremni su nas beskonačno potapati u septičkoj jami koju su samo za nas iskopali. Koliko još poniženja, jada, bijede i smrada treba da otrpimo? Koliko još građana treba da umre, kao u ratu, pa da bude dosta i da se pandemijom KONAČNO počnu baviti? Da se odgovorno počnu baviti svojim odlično plaćenim poslom. Do sada su samo uživali sve zamislive i nezamislive privilegije, bez imalo odgovornosti. Korupciju ovaj put ne treba posebno spominjati.

Telegram za kraj

građani koji imaju ovakve političare STOP svoju će sudbinu, prava i slobodu opet morati izboriti na ulicama STOP institucije su davno oteli i privatizirali političari STOP

revijalna sadaka nije solidarnost ni prijateljstvo STOP ljudi ne poštuju one kojima daju milostinju STOP

mi svi skupa ostajemo jadni i slabi STOP jer slab je onaj koji moli, slabo je i ono što se od njega moli STOP

Edin Zubčević

Zubčević: Ja, zlatni ljiljan
Zubčević: Patriotske igre
Zubčević: Moralna dijagonala
Zubčević: Zagadi pa vladaj
Zubčević: In memoriam
Zubčević: Tobejarabi
Blok – tri ko jedan
Željko, de, reci nam sve
Zubčević: Migranti i mi
Sannety
M kao melek
Izborne dileme
Šta je smiješno?
Praznik u Sarajevu
Neka bude svjetlo!
I bi svjetlo
Decembar u proljeće
Ljeto i geto
Zubčević: Ljetni bilten
Vandalizam i renesansa
Zubčević: Minuta šutnje
Zubčević: Muke po uredniku
Zubčević: Muke po Miljenku
Zubčević: Nacionalne utopije
Zubčević: Brodom koji tone
Zubčević: Zvijezda Mira
Zubčević: Imunitet stada
Zubčević: Građanska opcija
Zubčević: Opšta opasnost
Zubčević: Mitovi i pobjede
Zubčević: Ko to tamo sneva?
Zubčević: Istina o pravdi
Zubčević: Život u najavi
Zubčević: Rat i mir
Zubčević: Izgubljeni mir
Zubčević: Smrt Filozofa
Diverzant u trezoru
Zubčević: Kao nekad pred rat
Zubčević: Na Drini NATO
Zubčević: U magli rata
Zubčević: Atentat
Zubčević: Drugo poluvrijeme
Zubčević: Priče kratkih nogu
Zubčević: Kraj karnevala
Zubčević: Život bez nade
Zubčević: Gluho bilo
Zubčević: Osmi putnik
Zubčević: Završena država
Balija i baliluk
Zubčević: Pometi zastavu
Zubčević: Nejse
Zubčević: Slovo o Marku
Zubčević: Tvrtko i Marko
Zubčević: Obećana zemlja
Zubčević: Ogadi pa vladaj
Zubčević: Hey, Joe?!
Zubčević: Efefef epilog
Zubčević: Rat ili mir